Γεννήθηκε το 1958 στη Θεσσαλονίκη. Αρχικά φοίτησε στο Πειραματικό Σχολείο Π.Θ και αποφοίτησε από το Αμερικανικό Κολλέγιο “ΑΝΑΤΟΛΙΑ” Θεσσαλονίκης και τη Νομική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Aθήνας (Νομικό Τμήμα). Στη συνέχεια μετέβη και για μεταπτυχιακές σπουδές στο Joh. Gutenberg Univers. στο MAINZ (Δυτ.) Γερμανίας και ξεκίνησε την εκπόνηση διδακτορικού στην έδρα Κοινωνιολογίας του Παν. Αθήνας ( Καθ. Γ. Καββαδίας) με θέμα: «Κοινωνική Ενσωμάτωση Ειδικών Πολιτισμικών Ομάδων στον Ελλαδικό χώρο».
Απολύθηκε ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός Στρατολογικού και επικοινωνεί σε τρεις ξένες Γλώσσες. Είναι παντρεμένος (1989 ) με τη φιλόλογο Μαρία Κουτσοπούλου με την οποία έχουν αποκτήσει τέσσερις θυγατέρες.      

Από το 1987 εργάζεται ως Δικηγόρος με σχέση εντολής αορίστου χρόνου στην Ε.Ρ.Τ.-Α.Ε., με εξειδίκευση στο Δίκαιο της Πνευματικής Ιδιοκτησίας και των Συγκριτικών Μελετών Ανάπτυξης Ραδιοτηλεόρασης. Παράλληλα έχει το δικό του δικηγορικό γραφείο με κύρια έδρα στην Αθήνα εργαζόμενος ως δικηγόρος στον Άρειο Πάγο και στο Συμβούλιο Επικρατείας, απασχολούμενος με ποικίλα θέματα Αστικού, Εμπορικού Δικαίου και Δικαίου Περιβάλλοντος, καθώς και με θέματα χρηματοοικονομικών υποθέσεων.

Χειρίστηκε με επιτυχία σημαντικές υποθέσεις της ΕΡΤ Α.Ε., των οικολογικών οργανώσεων Θεσσαλονίκης στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χρηματοοικονομικές υποθέσεις της «παρατράπεζας Γλυφάδας» και των κατόχων ομολόγων Lehman Brothers, την μακρά διεκδίκηση ενάντια στη συνταγματικότητα του «χαρατσιού» της ΔΕΗ (https://youtu.be/v091tFmE6-0) στον Άρειο Πάγο, την υπόθεση του άδικου και αντισυνταγματικού κλεισίματος της ΕΡΤ ΑΕ και την πρόσθετη παρέμβαση υπέρ του κύρους του Δημοψηφίσματος Ιουλίου 2015 στο ΣτΕ, την ακύρωση της διαδικασίας παραχώρησης του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού στη φερόμενη ως υπερθεματίστρια εταιρεία στο Ελεγκτικό Συνέδριο και τη «Δίκη του Δημοψηφίσματος», δηλαδή την αναγνωριστική προσφυγή για κήρυξη ως ανυπόστατων των νόμων που αντίκεινται στο αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος 2015 (https://youtu.be/6UovpHOItOY) στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο. 

Αποκορύφωση του έντονου νομικού ακτιβισμού που ασκεί ο Γιώργος Κόκκας για τα κοινά συμφέροντα των Ελλήνων είναι η διετής δημόσια δράση του κατά της «Συμφωνίας των Πρεσπών», που ξεκίνησε από το Δήμο Θερμαϊκού, όπου στεγάζεται στην Περαία το δικηγορικό και πολιτικό του γραφείο Θεσσαλονίκης (μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ το 2013) και η ενεργή υποστήριξη όλων των Συλλαλητηρίων από την Αμεσοδημοκρατική Οργάνωση που εκπροσωπεί  μέχρι την εκδίκαση της ανεξάρτητης Αίτησης Ακυρώσεώς της που κατέθεσε και δίκασε την 7/12/2018 στο ΣτΕ – https://www.dimopolis.gr/?p=5272 .

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ 

Eμπνευστής και Γενικός Συντονιστής του « ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟΥ ΠΟΛΙΤΩΝ» (www.dimovoulio.gr).
Ιδρυτικό μέλος της πρωτοβουλίας για «Νέα Ελληνική Συντακτική Εθνοσυνέλευση» («Ν.Ελ.Σ.Ε» – http://www.s120s.gr/) και «Διαρκή Εθνοσυνέλευση Ελληνισμού»!
Επικεφαλής των Ψηφοδελτίων των Ευρωεκλογών 2004 & 2009 με το «Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας»( www.dimopolis.gr ) και το 2014 με το Συνασπισμό «Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο».
Την 25η Μαρτίου 2017 διοργάνωσε με τους φορείς που εκπροσωπεί στην Αθήνα τη «ΓΙΟΡΤΗ ΠΑΛΙΓΓΕΝΕΣΙΑΣ», όπου αποφασίστηκε η δημιουργία συγκεκριμένης Σύμπραξης εκτός Βουλής Κομμάτων και Κοινωνικών Οργανώσεων με Συλλογική Ηγεσία και την επωνυμία: « άλλη ΕΛΛΑΔΑ – www.alliellada.gr », που ήδη με κάποιο τρόπο υλοποιείται με το κοινό ψηφοδέλτιο των εκλογών της &ης Ιουλίου 2019 « ΕΠΑΜ-ΑΚΚΕΛ» και άλλων πολιτικών και κοινωνικών Δυνάμεων. Το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας που συμμετέχει διεκδικεί έδρα στην προσεχή Αναθεωρητική του Συντάγματος Βουλή στην Α’ εκλογική Περιφέρεια Θεσσαλονίκης για να συμβάλλει κύρια στη θεσμοθέτηση του «ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ ΛΑΪΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ» που θα συζητηθεί και ο Γιώργος Κόκκας κατέχει ξεχωριστή τεχνογνωσία από τη συμμετοχή σε πολλά διεθνή σχετικά Συνέδρια. 

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:
geoko@otenet.gr & giorgoskokkas@gmail.com
FACEBOOK: George L. Kokkas & ΤΗΛ.:. 6944545888