ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 4.2.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σήμερα ολοκληρώθηκαν οι κοινές προσπάθειες των Δημοκρατικών Πατριωτικών Δυνάμεων του Ελληνικού Λαού για να εκφραστεί και στην πρωτεύουσα το παλλαϊκό μήνυμα για μη χρήση του όρου Μακεδονία, σε καμία εκδοχή ονόματος για το γειτονικό μας κρατίδιο ‘’VARDASKA’’.

Μετά από αλλεπάλληλες συσκέψεις διαφόρων πρωτοβουλιών πολιτών και των Μακεδονικών Ενώσεων έγινε από κοινού δεκτή η αρχική πρόταση για τη διοργάνωση του Συλλαλητηρίου της Αθήνας, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου και ώρα 14:00.

Εκφράσαμε ενώπιον των δημοσιογράφων σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας τη κοινή μας βούληση για την επιτυχία του συλλαλητηρίου αυτού. Πάντως με λύπη μας διαπιστώνουμε μεμονωμένες απόπειρες σφετερισμού της αρχικής προσπάθειας για ενωτική έκφραση, από όσους πρωτοστάτησαν στο συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης και δέχτηκαν κριτικές σε βασικές τους επιλογές.

Σήμερα την αρχική πρωτοβουλία του Νομικού Δημητρίου Μιχάκη και την αίτηση που επίσημα κατέθεσε στο Δήμο Αθηναίων για χρήση της Πλατείας Συντάγματος την 4/3/2018 υποστήριξε η κίνηση ‘’Εθελοντές για το Σύνταγμα και τους Θεσμούς ‘’, η οποία εξ αρχής και από την ίδρυσή της την 9/1/2018 διεκδικεί κλιμάκωση της λαϊκής έκφρασης για Κοινωνικό Έλεγχο και αντικατάσταση του ισχύοντος καθεστώτος της Ολιγαρχίας με την Αυθεντική Δημοκρατία, που πρέπει να εκδηλωθούν με νέο μείζον συλλαλητήριο την παραμονή της απόπειρας ψήφισης του ονόματος του κρατιδίου αυτού από την Βουλή των Ελλήνων.

‘’Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων ‘’
‘’Δημοβούλιο Πολιτών’’ – (www.dimovoulio.gr)
και λοιπές Οργανώσεις της Κοινωνίας των Απανταχού Ελληνικών Κοινοτήτων


“ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΥΣ”

ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ – ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

…γιατί το μέλλον της χώρας
είναι στα χέρια μας

dimovoulio@dimovoulio.gr
www.dimovoulio.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Από την 9η Ιανουαρίου, μέρα που αποφασίσαμε την ίδρυση του Σωματείου μας, προσφερθήκαμε να εκπέμψουμε προς όλες τις κατευθύνσεις την Άμεση Ανάγκη για Ενότητα των Ελλήνων. Παρακαλούμε να τερματιστούν τα ψευδή σχόλια, που εκ του πονηρού λέγονται ή γράφονται εναντίον μας και κατά στελεχών μας. Ήμασταν, Είμαστε και θα Είμαστε στο διηνεκές Υπέρ των Ενωμένων Ελλήνων, ιδίως όπως μπορούν να εκφράζονται με Δημοψηφίσματα που θα εφαρμόζονται για όλα τα μείζονα Εθνικά ζητήματα ! Αποτέλεσμα των ιδεών μας αυτών ήταν και η αίτησή μας συνδιοργάνωσης και συμμετοχής μας στο Συλλαλητήριο της Αθήνας, με σκοπό Ενωτικό προς πάσα κατεύθυνση. Οποιαδήποτε παρερμηνεία και παραπληροφόρηση καταδεικνύει σκοπούς διχασμού και εμποδίων για την αποτελεσματικότητα του Συλλαλητηρίου της Αθήνας και στις ευρύτερες πολιτικές εξελίξεις για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας .

Περαιτέρω, οι υπονομευτικές προσπάθειες από μερίδα των ΜΜΕ να δηλητηριάσουν την διάθεση προσφοράς μας και συνακόλουθα να μειώσουν την ισχύ των συλλαλητηρίων δημιουργώντας έριδες και διάσπαση των μετώπων, πέφτουν πάντα στο κενό με πάταγο, η συκοφαντία και οι ύβρεις που αναγράφονται σε συγκεκριμένα δημοσιεύματα ή υπονοούνται λεκτικά έχουν νομοτελειακά την τύχη που αρμόζει στην έλλειψη επιχειρημάτων και στην διαστρέβλωση της Αλήθειας : Αυτοκαταστρέφονται , μετά των εκφραστών τους !