Πρόσκληση ΣΤ΄ Κλεισθενείων 2014 στη Θεσσαλονίκη

το ΔΗΜΟΒΟΥΛΙΟ ΠΟΛΙΤΩΝ

στα πλαίσια της εκδήλωσης “ΚΛΕΙΣΘΕΝΕΙΑ 2014”, οργανώνει

στη Θεσσαλονίκη,

το Σαββατοκύριακο 20 & 21 Σεπτ. 2014, ώρα 10:00 π.μ.

στην αίθουσα «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ», έναντι Κρατ. Θεάτρου Β. Ελλάδος – Λ.Πύργος

ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ

με θέμα:

Πώς, η Ελληνική κοινωνία, μπορεί να ορθώσει ανάστημα

στις δυνάμεις που την έχουν αιχμαλωτίσει ύπουλα και τη βασανίζουν

Η εκδήλωση αποτελεί συνέχεια και μέρος της προσπάθειας που έχουν ήδη ξεκινήσει οι,

Δίκτυο ΣΠΙΘΩΝ “ΕΛ.ΛΑ.Δ.Α” , “ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ”,

“ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ”,

Πανελλήνια κίνηση Γυναικών “ΗΛΕΚΤΡΑ”, Κίνηση “ΘΕΡΜΑΪΚΟΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ” ,

“ΛΕΥΚΟ”, “ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ”

για τη συγκρότηση μίας παλλαϊκής συσπείρωσης των
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ/ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ/ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ δυνάμεων της κοινωνίας,

ικανής να ελευθερώσει την Ελληνική κοινωνία

από την ύπουλη αιχμαλωσία της στις εξωχώριες δυνάμεις που τη βασανίζουν.

Την πρωτοβουλία στηρίζει η ανεξάρτητη και αντιστεκόμενη εφημερίδα “ΤΟ ΧΩΝΙ”.

Ο διάλογος αυτός, ήδη έχει ξεκινήσει με συναντήσεις ενδιαφερομένων που ήδη έχουν γίνει

και τα ερωτήματα:

  • “ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ”
  • “ΠΟΙΟΣ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΥΤΗ”,
  • “ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ” για την έξοδο από την κατάσταση αυτή,

έχουν απαντηθεί με επιστημονικά ατράνταχτες τεκμηριώσεις, που έχουν προσφέρει μέσα από εξαιρετικές καταθέσεις σκέψεων και απόψεων διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες και διανοητές, όπως ο καθ. Συνταγματικού Δικαίου Γιώργος Κασιμάτης, ο καθ. Πολιτειολόγος και πρ. Πρύτανης του Παντείου κ. Γιώργος Κοντογιώργης, ο καθ. Συνταγματολόγος κ. Ηλίας Νικολόπουλος, ο Πολιτειολόγος και συγγραφέας Κώστας Ζουράρις, ο συγγραφέας Γιώργος Καραμπελιάς, ο Συνταγματολόγος κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, η καθ. και πρ. Πρύτανης του “Μακεδονία” κ. Μαρία Δελιβάνη-Νεγρεπόντη, ο οικονομολόγος Δημήτρης Καζάκης, ο πρ. Εισαγγελέας κ. Γιάννης Σακκάς, ο πρ. Εισαγγελέας Κώστας Λογοθέτης, ο Δρ. Φιλοσοφίας Γιώργος Οικονόμου, ο Δρ. Κοινωνικών και Πολιτικών επιστημών Μελέτης Μελετόπουλος, τα ονόματα των οποίων αναφέρονται ενδεικτικώς (και χωρίς η σειρά τους να σημαίνει κάτι) καθώς δεν είναι οι μόνοι που, μέσα από τον δημόσιο διάλογο, έχουν συνεισφέρει τα μάλα στην κατανόηση της πραγματικότητας που βιώνει η Ελληνική κοινωνία.

Οι σκέψεις όλων αυτών των διανοητών, έχουν επικυρώσει το πολιτικό πρόταγμα που πρώτος έθεσε με την πολιτική πείρα και σοφία του ο Μίκης Θεοδωράκης για την ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΩΝ/ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ/ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ, για την ανατροπή της καταστροφικής πορείας που ακολουθεί η Χώρα, παραιτούμενη από την Αυτοδιάθεση της και αιχμάλωτη των προδοτικών και κοινωνιοκτόνων όρων των “Μνημονίων”, η οποία συσπείρωση, ως ΕΘΝΙΚΉ ΑΝΆΓΚΗ, βρίσκεται έξω και πέρα από κάθε άλλη πολιτική και κοινωνική διαφοροποίηση και αντιπαλότητα, όπως “Αριστερά / Δεξιά” , “Σοσιαλισμός / Φιλελευθερισμός”, “Φιλευρωπαϊσμός / Ευρωσκεπτικισμός” κλπ.

Η οργανωτική σκυτάλη της διεξαγωγής του διαλόγου αυτού, περνάει τώρα στα “Κλεισθένεια 2014”, με τη φιλοδοξία να τον πάμε, όλοι μαζί, ένα βήμα πιο μπροστά και να μετουσιώσουμε τα συμπεράσματα τού διαλόγου σε πράξη, δηλαδή να πραγματώσουμε την έναρξη της συγκρότησης της ΠΑΛΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ που περιμένει η κοινωνία.

Ένα από τα κυριότερα μελήματα της Οργανωτικής Επιτροπής αυτής της εκδήλωσης, είναι η οικονομία χρόνου, καθώς τα γεγονότα τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα και δεν υπάρχει χρόνος για ανώφελες επαναλήψεις και μηρυκασμούς των ίδιων και των ίδιων διαπιστώσεων.

Έτσι, το ζητούμενο του διαλόγου που θα διεξαχθεί στα “Κλεισθένεια” του 2014, είναι η εξεύρεση ΤΟΥ ΤΡΟΠΟΥ που μπορεί να επιτρέψει τη συγκρότηση της ζητούμενης “παλλαϊκής συσπείρωσης”, όπως δείχνει και ο τίτλος της εκδήλωσης.

Οπότε, προκύπτει ότι, κατά τις εργασίες της εκδήλωσης, θα επιχειρηθεί, ο διάλογος να περάσει από τη θεώρηση των πραγμάτων στην πρακτική εφαρμογή των θεωρητικών συμπερασμάτων.

Προς τον σκοπό αυτό, παρακαλείται ο κάθε συμμετέχων, να απαντήσει εγγράφως στο παρακάτω ερωτηματολόγιο (μέχρι και την 5η Σεπτ. 2014, στο kleistheneia2014@gmail.com) .

Σημειώνεται ότι, για την προστασία της αποτελεσματικότητας του διαλόγου και τη διευκόλυνση της ομαλής ροής του, δικαίωμα λόγου στον διάλογο αυτό, θα έχουν μόνον όσα Πρόσωπα, Κινήσεις, Κινήματα και κόμματα αποδέχονται τις αξίες του Πατριωτισμού* , της Δημοκρατίας** και της Αντιμνημονιακής θέσης*** και απαντήσουν στο παρακάτω ερωτηματολόγιο.

  • * Πατριωτισμός ορίζεται εδώ (χάριν συνεννοήσεως μεταξύ των διαλεγομένων) η Αξία που περιλαμβάνει την αγάπη για τον Χώρο που ορίζεται (από τα σύνορά της) ως “Ελλάδα”, για την κοινωνία ελευθέρων πολιτών που ζει σε αυτό τον Χώρο με ήθη και έθιμα που κληροδοτεί εδώ και χιλιάδες χρόνια η κάθε γενιά στην επόμενη και για την ιστορία του Ελληνικού έθνους, που αποτελεί την “ψυχή” του. Σημειώνεται ότι (εδώ) δεν νοείται ως Πατριωτισμός η αντίληψη επιθετικής ανωτερότητας της φυλής του Πατριώτη, νοοτροπία που ανήκει στον Εθνικισμό.
  • ** Δημοκρατία ορίζεται εδώ (χάριν συνεννοήσεως μεταξύ των διαλεγομένων) το πολίτευμα στο οποίο, οι πολίτες (μέσα από κατάλληλες διαδικασίες, όπως το δημοψήφισμα) αποφασίζουν για τα θέματα που απασχολούν την κοινωνία τους και δεν αποφασίζουν για το ποιός θα αποφασίζει “αντ’ αυτών”, εξουσιοδοτώντας τον για μεγάλο χρονικό διάστημα (τριών-τεσσάρων ετών), χωρίς δυνατότητα ανάκλησής του στο εν τω μεταξύ, αν δεν εκτελεί τις αποφάσεις του κυρίαρχου Λαού, ή αν απόσπασε το αξίωμα με δόλο ή ψεύδη.
  • *** Αντιμνημονιακή θέση ορίζεται εδώ (χάριν συνεννοήσεως μεταξύ των διαλεγομένων) η θέση που είναι αντίθετη με την αποδοχή των “Μνημονίων”, νοουμένων ως συνθηκών ταπεινωτικής εκχώρησης της Αυτοδιάθεσης και της Εθνικής κυριαρχίας (όπως, όντως, είναι).

Σημειώνεται ότι τα φετινά Κλεισθένεια, συνεχίζουν μια ήδη εξαετή παράδοση ετησίων γιορτών για αμεσοδημοκρατικές μεταρρυθμίσεις που πρόδρομός τους υπήρξε το 2006 η σύγχρονη εκκλησία του Δήμου Ροδίων και μετά την ανακήρυξη από τον ΟΗΕ το 2008 της 15ης Σεπτεμβρίου ως Παγκόσμια Ημέρα Δημοκρατίας, ανελλιπώς το Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας τα συνδιοργανώνει από 15 Σεπτεμβρίου, με διαφορετικό θέμα κάθε φορά και με διάφορες συλλογικότητες ή ενεργούς πολίτες.

Μέχρι φέτος που το θέμα των Στ΄ Κλεισθενείων αναφέρθηκε ήδη, αξιοποιήθηκαν οι γιορτές των Κλεισθενείων για διαβούλευση και ψηφίσματα στα εξής θέματα:

Α) Άμεση Δημοκρατία στην Ευρώπη (2009)

Β) Άμεση Δημοκρατία στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (2010)

Γ) Συσπείρωση για την Δημοκρατία με ένωση των κινημάτων των πλατειών (2011)

Δ) Συντακτική Εθνοσυνέλευση και άλλο Σύνταγμα για την Ελλάδα (Ναύπλιο 2012)

Ε) Αρχές Αλληλέγγυας Οικονομίας σε ένα Κοινωνικό Κράτος Άμεσης Δημοκρατίας (2013)

 

Διαβάστε επίσης το αναλυτικό ερωτηματολόγιο των συνέδρων της Διημερίδας 20 & 21/09/2014 πατώντας ΕΔΩ

___________________________________________________________